Κανονισμός Λειτουργίας

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου «Αθηναΐς»

 

Στοιχεία Νηπιαγωγείου

Έτος Ίδρυσης: 1974

Έτος Nέας Iδιοκτησίας: 2017

Ιδιοκτήτης: Ιερεμιάδη Γεωργία

Διακριτικός τίτλος: Νηπιαγωγείο Αθηναϊς

Διεύθυνση: Προύσης 18, 171-23, Νέα Σμύρνη

Τηλέφωνο: 210-9320028

Το Νηπιαγωγείο είναι τριθέσιο με δυναμικότητα 44 παιδιά.

 

Εγγραφές Νηπίων

Στο Νηπιαγωγείο μας η φοίτηση είναι διετής και εγγράφονται νήπια τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων ( 4 ) ετών. Επισημαίνουμε ότι για τα νήπια που στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν τα πέντε ( 5 ) έτη η φοίτηση τους σε νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική και για την εγγραφή τους στην Α΄ Δημοτικού απαιτείται βεβαίωση επιτυχημένης ολοκλήρωσης φοίτησης νηπιαγωγείου.

 

Δικαιολογητικά Εγγραφής

 • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του νηπίου στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης
 • Επίδειξη του βιβλιαρίου ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια και η οδοντολογική εξέταση.
 • Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή άλλο στοιχείο, από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου
 • Δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση νηπίου

 

Επανάληψη Φοίτησης

Σε περίπτωση που συντρέχουν σοβαροί οικογενειακοί λόγοι ή λόγοι υγείας οι οποίοι πιστοποιούνται με αντίστοιχη βεβαίωση κρατικού θεραπευτηρίου οι οποίοι καθιστούν αδύνατη τη παρακολούθηση της Α’ Δημοτικού, ύστερα από αίτημα του γονέα, υπάρχει δυνατότητα επανάληψης της φοίτησης στο Νηπιαγωγείο.

 

Σχολικό Έτος – Ωράριο – Αργίες

Το σχολικό έτος του Νηπιαγωγείου αρχίζει την  1η Σεπτέμβρη και λήγει στις 31 Αυγούστου του επόμενου έτους. Το Διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτέμβρη και λήγει στις 21 Ιουνίου του επόμενου έτους. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες αρχίζουν στις 11  Σεπτεμβρίου και λήγουν στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Όταν η 15η Ιουνίου είναι Σαββατοκύριακο λήγουν την προηγούμενη Παρασκευή.

Το ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου είναι 8:00 πμ – 14:00 μμ. Υπάρχει δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου 7:30 πμ - 17:00 μμ που προσαρμόζεται και ανάλογα στις ανάγκες των γονιών. Κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους το Νηπιαγωγείο παραμένει κλειστό τις εξής ημέρες:

 • Σαββατοκύριακα
 • 28η Οκτωβρίου
 • 24 Δεκεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου ( Διακοπές Χριστουγέννων )
 • Καθαρά Δευτέρα
 • 25η Μαρτίου
 • Μεγάλη Δευτέρα ως την Παρασκευή της Διακαινησίμου (Διακοπές του Πάσχα]
 • Κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος.

 

Προσέλευση, αναχώρηση και μεταφορά παιδιών

Για την σωστή λειτουργία του Νηπιαγωγείου τα παιδιά θα πρέπει να είναι στο σχολείο έως τις 8:30 πμ όπου ξεκινάει το πρόγραμμα. Οι γονείς που δεν κάνουν χρήση του σχολικού λεωφορείου θα πρέπει να τηρούν την ώρα προσέλευσης και αναχώρησης που έχουν συμφωνήσει με τις δασκάλες ώστε να μην διαταράσσεται το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου. Στη διακίνηση των μαθητών στα λεωφορεία υπάρχει απαραίτητα συνοδός. Για λόγους ασφαλείας και χρόνου παραμονής μέσα στο σχολικό λεωφορείο τα παιδιά θα παραδίδονται από την συνοδό στην στάση τους, την προγραμματισμένη ώρα, χωρίς καθυστερήσεις. Η σχολική συνοδός απαγορεύεται να κατέβει από το σχολικό για οποιονδήποτε λόγο. Αν δεν υπάρχει κάποιος να παραλάβει το παιδί την προγραμματισμένη ώρα, η συνοδός έχει εντολή να το επιστρέψει στο σχολείο, από όπου θα πρέπει έγκαιρα να το παραλάβουν οι γονείς του.

Σε περίπτωση που κάποια μέρα δεν χρησιμοποιήσετε το σχολικό θα πρέπει να μας ενημερώσετε έγκαιρα.

 

Δεκατιανό και Φαγητό

Στο Νηπιαγωγείο μας υπάρχει δυνατότητα παροχής Δεκατιανού ( 10:00 πμ – 11:00 πμ ) ή και Μεσημεριανού γεύματος. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του φαγητού από το site μας ή από την Διεύθυνση του σχολείου. Παρασκευάζονται καθημερινά σε συνεργαζόμενο catering από φρέσκα υλικά, άριστης ποιότητας.

 

Απουσίες Παιδιών

Η ανελλιπής φοίτηση του παιδιού στο Νηπιαγωγείο αποτελεί βασική προϋπόθεση τόσο για την ομαλή προσαρμογή του νηπίου στο σχολικό περιβάλλον όσο και για την απρόσκοπτη παρακολούθηση του προγράμματος δραστηριοτήτων του Νηπιαγωγείου. Παρακαλούμε σε κάθε περίπτωση απουσίας του παιδιού να μας ενημερώνεται εγκαίρως για το λόγο αυτής. Σε περίπτωση που η απουσία οφείλετε σε κάποια μεταδοτική ασθένεια είναι σημαντικό να υπάρχει βεβαίωση παιδιάτρου.

 

Συνεργασία με τους γονείς

Στη φιλοσοφία του σχολείου μας, μεγάλο μέρος τις σχολικής επιτυχίας φέρει η συνεργασία των εκπαιδευτικών με την οικογένεια. Επιθυμούμε συχνή επικοινωνία μεταξύ των παιδαγωγών, της διεύθυνσης και των γονέων με σκοπό το χτίσιμο κοινά αποδεκτής παιδαγωγικής φιλοσοφίας. Καθημερινά οι εκπαιδευτικοί στέλνουν emails στους γονείς των παιδιών όπου περιγράφεται αναλυτικά η ημερήσια δραστηριότητα του κάθε παιδιού. Οι γονείς μπορούν να τηλεφωνούν και να ενημερώνονται για οτιδήποτε τους απασχολεί και κατόπιν ραντεβού μπορούν να έχουν ατομική ενημέρωση από τις δασκάλες. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται συναντήσεις γονέων για ενημέρωση από τις παιδαγωγούς καθώς και σχολές γονέων από ειδικούς παιδοψυχολόγους.

 

Οικονομικές υποχρεώσεις γονέων – όροι εγγραφής

Οι εγγραφές για το νηπιαγωγείο ξεκινούν τον Φεβρουάριο της προηγούμενης χρονιάς και ολοκληρώνονται όταν συμπληρωθούν οι θέσεις σύμφωνα με την έκθεση καταλληλότητας του σχολείου. Υπάρχει επίσης δυνατότητα διακίνησης μαθητών από Δημόσιο Νηπιαγωγείο σε Ιδιωτικό στη μέση της χρονιάς μέσα από τη διαδικασία μετεγγραφών.

 

Τα Δίδακτρα του σχολείου μας είναι ετήσια και υποχρεωτικά για όλα τα παιδιά που φοιτούν σε κάθε τμήμα χωριστά. Το ποσό των διδάκτρων για κάθε σχολικό έτος καθορίζεται και δημοσιοποιείται από τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Υπουργείου Εμπορίου. Για την εγγραφή προκαταβάλλεται το 10% των διδάκτρων και τα υπόλοιπο καταβάλλεται σε 11 δόσεις.

Στα ποσό των διδάκτρων δεν περιλαμβάνεται το παράβολο για τη φοίτηση μαθητών στα ιδιωτικά και ξένα σχολεία, το οποίο καταβάλλεται επιπλέον των διδάκτρων (91648/Δ5/06  ΦΕΚ-1444 Β/2-10-2006).

 • Σε περίπτωση διακοπής για την απαλλαγή από περαιτέρω οικονομικές υποχρεώσεις του γονέα θα πρέπει η διεύθυνση να έχει ενημερωθεί γραπτώς ένα (1)  μήνα πριν από την πραγματοποίηση της διακοπής.
 • Το ποσό της εγγραφής – επανεγγραφής δεν επιστρέφεται.

 

Χρήση εικόνων σχολικής ζωής – πνευματικά δικαιώματα

Οι γονείς κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου καλούνται να υπογράψουν Δήλωση Συναίνεσης για χρήση και προβολή υλικού από τη σχολική ζωή. Το σχολείο διατηρεί το δικαίωμα να εκθέσει, φωτογραφήσει, δημοσιεύσει και προβάλει έργα που οι μαθητές δημιουργούν στις διάφορες σχολικές δραστηριότητες.

 

 

Το Νηπιαγωγείο - Παιδικός Σταθμός Αθηναΐς εξυπηρετεί τις περιοχές: Παλαιού Φαλήρου, Νέα Σμύρνης, Νέου Κόσμου, Αλίμου, Αγίου Δημητρίου και Καλλιθέας.

Copyright © 2017 - Athinais.edu.gr - Όροι Xρήσης

Web Design & Development  |  BrainArt® Web Solutions

 • 210 - 9320028
 • 6946 - 378932

MENU